De fleste, der anskaffer hund, oplever heldigvis en stor glæde ved det nye familiemedlem. Hunden trives og ejeren trives.

Desværre går det ikke altid sådan. I Danmark aflives hvert år cirka 15.000 raske hunde. Yderligere mange tusinde hunde omplaceres. Det sker ofte af den årsag, at relationen mellem hund og ejer ikke lever op til forventningerne.

Inden du anskaffer dig en hund, skal du overveje, om du har godt med tid og tålmodighed. For det er disse to elementer, som vil give dig en god relation til hunden. Hvis du allerede har anskaffet dig en hund, er det vigtigt, at du prioriterer at opbygge en god relation til den.

I denne blog kan du læse - og kommentere på - en række tips til at opbygge en god relation mellem dig og din hund.

10 minutters indendørs hjernegymnastik til hunden. Få hunden til at sidde så roligt som muligt. Vis den en godbid som du derefter lægger på gulvet under en omvendt kop. Sig "værsgo", "søg" eller et andet ord som tegn på, at hunden må gå efter godbiden. Husk at bruge samme ord hver gang. Hundens opgave er at tippe koppen med sin snude, for at få fat i godbidden. Variér med forskelige kopper, skåle osv som du sætter ned over godbidden. På den måde får du stimuleret hundens hjerne og lugtesans. En velstimuleret hund vil ofte være en rolig hund.


Hunde-tip 1:

Giv ros for ønsket adfærd. Lige så vel som du naturligvis irettesætter eller distraherer hunden, når den gør noget uønsket (fx bider i dine møbler eller graver i din have), skal du huske at rose den, når den udviser den adfærd, du ønsker. Det kan fx være at den ligger roligt indendørs eller at den ikke gør ad dine gæster, når de kommer ind ad døren. Vi hundejere har en tendens til at forvente rigtig adfærd fra hundens side som noget selvfølgeligt. Dermed giver vi kun opmærksomhed ved uønsket adfærd. Prøv at vende den om. Giv positiv opmærksomhed ved ønsket adfærd. Det giver en tryg hund.


Byens Dyrefoder - Mail: kontakt@byensdyrefoder.dk
Webshop fra e-hjemmeside.dk